Απεργιακό 48ωρο στο Σικιαρίδειο

Στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης 2 Οκτωβρίου ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λευτέρης Μαγιάκης  και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Λέκκα και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης. Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε 48ωρη απεργία που ξεκίνησε από την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, παρά τη συνεχή βροχόπτωση, με σημείο συγκέντρωσης μαζί με γονείς και καταρτιζόμενους στην είσοδο του Ιδρύματος.

«Τα αιτήματα μας για εξόφληση δεδουλευμένων, εκπόνηση πλάνου μακροχρόνιας βιωσιμότητας, πρόσληψη προσωπικού κ.λπ. είναι αυτά που θέλουν να άμεσης απάντησης από τη διοίκηση του Ιδρύματος και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα», τονίζουν οι εργαζόμενοι, υπογραμμίζοντας το λειτούργημα που επιτελεί το Ίδρυμα, από τα λίγα που διαθέτουν εκπαιδευτικές δομές για παιδιά ΑμεΑ.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμαρουσίου εξέφρασε την συμπαράστασή του στα αιτήματά τους, τόνισε την αναγκαιότητα να βρεθεί μια μόνιμη και βιώσιμη λύση στην χρηματοδότηση του Ιδρύματος, κάλεσε τους εργαζομένους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 2 Οκτωβρίου για να διατυπώσουν τα αιτήματά τους, ενώ δήλωσε διατεθειμένος να εξετάσει την δυνατότητα να βρεθούν κονδύλια για το Σικιαρίδειο μέσα από τον ΕΟΠΠΥΥ. Την στήριξή του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων εξέφρασε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λευτέρης Μαγιάκης.