Ενημερωτικά μηνύματα με οδηγίες αυτοπροστασίας για τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους

Έκτακτη συνεδριάση πραγματοποίησε την Παρασκευή 28/09/2018 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Καραμέρου.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων σε δράσεις ετοιμότητας σε τοπικό επίπεδο καθώς και η δρομολόγηση τυχόν επιπλέον μέτρων, λόγω της πρόβλεψης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στην Αττική, μέχρι και την Κυριακή 30/09/2018, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχές και καταιγίδες και τους ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με το σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση των φαινομένων όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τίθενται σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που πιθανώς ανακύψουν. Η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη θέσει σε πλήρη επιφυλακή τις τεχνικές της υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και οι Δήμαρχοι Βριλησσίων, Μεταμόρφωσης και Παπάγου- Χολαργούοι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Ηρακλείου και Φιλοθέης- Ψυχικού, οι Διοικητές των Πυροσβεστικών σταθμών της περιοχής, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ.

Ρέμα Σαπφούς