«Φωτιά» οι ευθύνες της διοίκησης Πατούλη

Αυτή τη φορά δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τη δημοτική αρχή Αμαρουσίου. Μπορεί να σβήστηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υπαίθρια έκταση επί της οδού Μεσογείων, όμως οι ευθύνες είναι πολλές και συγκεκριμένες καθώς εκεί λειτουργεί για χρόνια… χωματερή του Δήμου.

Παρασκευή λίγο πριν βραδιάσει ξέσπασε η φωτιά στο οικόπεδο που βρίσκεται μερικές δεκάδες μέτρα από τα εκπαιδευτήρια «Δούκα» και ήταν φορτωμένο με τόνους σκουπίδια και κάθε λογής απόβλητα.

Σε λίγα λεπτά της ώρας η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική με τους καπνούς και τη μυρωδιά από τα καμένα να διασκορπίζονται ακόμα και σε γειτονιές των διπλανών δήμων.

Οι κάτοικοι αγανακτισμένοι βγήκαν στους δρόμους και αναγκάστηκαν να μετακομίζουν σε συγγενικά σπίτια ακόμη και σε ξενοδοχεία. Χρόνια τώρα διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν την ύπαρξη της… χωματερής.

Η δημοτική αρχή 10 χρόνια τώρα εξακολουθεί να μην ακούει τις φωνές τους και να τηρεί σιγή ιχθύος, με αποτέλεσμα οι παράνομες εγκαταστάσεις να παραμένουν, τα απορρίμματα και τα απόβλητα να αυξάνονται και η έκταση να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο σκουπιδαριό.

Με τη στάση που επέδειξε, αγνόησε κανόνες, νόμους, πρόστιμα αλλά κυρίως αδιαφόρησε για την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Ο φευγάτος και λαλίστατος δήμαρχος ούτε μια ανακοίνωση δεν εδέησε να βγάλει... ακόμη