Ο κ. Πατούλης διεκδικεί την Αθήνα για να μείνει με «ένα πήδο» στο Μαρούσι

Σχεδόν όλοι γνώριζαν ότι η μεταπήδηση του κ. Γιώργου Πατούλη από το Μαρούσι στην Αθήνα δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα και βάγια. Η δημόσια αναγγελία της υποψηφιότητάς του για την πρωτεύουσα και «γενέτειρα πόλη της καρδιάς του» χαροποίησε πολλούς εντός και εκτός των τειχών του Αμαρουσίου για διαφορετικούς, όμως, λόγους.

Οι καλοπροαίρετοι αποδέχτηκαν τη φιλοδοξία του να πάει πιο ψηλά και με χαρά θα έβλεπαν το «παιδί από τα Πετράλωνα» να βρεθεί στο μέγαρο της οδού Κοτζιά. Οι κακεντρεχείς έσπευσαν να μιλήσουν για διαπραγματευτικό χαρτί που στόχο έχει να διασφαλίσει εγγυήσεις και δεσμεύσεις για το πολιτικό του μέλλον.

Οι διάδοχοι – μνηστήρες έπνιξαν τη χαρά τους και ξεκίνησαν παρασκηνιακές διεργασίες. Πάγωσαν, όμως, μόλις άκουσαν τον κ. Γ.  Πατούλη να λέει, στην κοπή της πίτας της παράταξης, ότι «το Μαρούσι από την Κοτζιά είναι ένας πήδος».

Η αποστροφή αυτή αποκαλύπτει το Plan C του Δημάρχου, σε περίπτωση που δεν καρποφορήσει η υποψηφιότητά του (Plan Α) και καεί ή δεν αποδώσει το διαπραγματευτικό του χαρτί (Plan Β).

Να ξεμείνει σε αυτό που θεωρεί οχυρό του, το Μαρούσι, ξανασχεδιάζοντας το επόμενο πολιτικό του άλμα. Εάν, φυσικά, προκάνει…