«Άλκηστις – Ο μονόλογος της εξώπορτας», στο θέατρο «Διθύραμβος»

Το θεατρικό έργο της Στέργιας Κάββαλου,  «Άλκηστις – Ο μονόλογος της εξώπορτας» σε σκηνοθεσία/ ερμηνεία της Έφης Νιχωρίτη, παρουσιάζει μέχρι την Κυριακή 11/3/2018, το  θέατρο «Διθύραμβος».

Οι παραστάσεις έχουν τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, αρχίζουν στις 21:00, η είσοδος είναι ελεύθερη και η κράτηση θέσεων απαραίτητη (Τηλ.: 210 610 6897 και 6977 357799).

Μια 45χρονη γυναίκα ξεχνάει τα κλειδιά της και στο σπίτι δεν είναι κανείς. Έξω από την πόρτα της, περιμένοντας τον γιο της να επιστρέψει, μονολογεί. Δεν καταφεύγει σε αναμνήσεις και παράπονα. Δεν απολογείται, δεν καταγγέλλει. Τα λόγια της απλώς προκύπτουν. Όπως όλη της η ζωή.

Όπως η ζωή του σύγχρονου ανθρώπου, η ζωή μας, που κάποιες φορές προκύπτει. Σχεδόν ερήμην μας. Η Άλκηστις καταθέτει την αλήθεια της με αβίαστη σκληρότητα και «εφηβικό» κυνισμό. Κρατιέται από την επιφάνεια και κλείνει τα αυτιά της στο βάθος. Μια μεταμοντέρνα νευρωτική γυναίκα μέσα σε ένα σκληρό αστικό περιβάλλον, που συνεχώς σκοντάφτει στις πληγές της, που δεν γνωρίζει τον βαθύ εαυτό της, γιατί είναι κινούμενη άμμος, γιατί έχει θολή ταυτότητα.

Η συνέχεια στο σανίδι του θεάτρου επί της οδού Λητούς 6, πλατεία Αγίας Λαύρας, στο Μαρούσι.